Homeopatin skördar ytterligare ett dödsoffer

En treårig pojke i Italien har bragts om livet av sina föräldrar, rapporterar TT. Hur? Genom att ordinera homeopatika då pojken uppvisade svåra sjukdomssymptom. Enligt notisen var fadern själv homeopat.

Homeopatika diskuteras ofta av den skeptiska rörelsen även i Sverige, och man kan tycka att det blir tradigt efterhand eftersom det är en så pass liten företeelse här. Men så kommer en nyhet som denna, och man förstår att kampen mot okunskapen och dumheten måste fortgå på alla fronter, stora som små. Homeopatin må skörda sina dödsoffer då och då – men det bakomliggande, stora problemet är just: okunskapen och dumheten.

Vet du inget och tror på homeopatin är du obildad. Läs på.

Vet du desto mer och ändå tror på homeopatin är du dum i huvudet.

Tror du på homeopatin och samtidigt ansvarar för vård om andra är du farlig.

(Bra länk: What’s The Harm, via vem vad hur varför.)

3 reaktion på “Homeopatin skördar ytterligare ett dödsoffer

 1. Till att börja med så är det alltid en stor sorg när någon dör, och speciellt barn. Jag har stor medkänsla med föräldrarna, och hoppas de får ro och inre frid.

  Men Johan, hur många dör av ”traditionell” läkarvård? Att enbart ”dum i huvudet”-förklara andra, ger varken dig eller dina läsare tillgång till den totala anslagskraften av det som vi i väst anser som den enda ”giltiga” behandlingsmetoden. Om du verkligen bryr dig om hur pass obildade vi i västvärlden, och speciellt i Sverige, är när det gäller behandling av sjukdom, och sjukdomssymptom: Läs då även på om de enorma riskerna och biverkningarna som är förknippade med den medicin som erbjuds av läkarna (läkemedelsföretagen) inom traditionell medicin.

  Läkarstudenten på http://vemvadhurvarfor.wordpress.com/2011/10/22/vad-spelar-det-for-roll/, skriver ”I Sverige har vi, som tur är, lagstiftning som hindrar alternativmedicinsk behandling av barn upp till åtta års ålder. Denna lagstiftning ser ut så att barn upp till åtta års ålder (tillsammans med diabetiker, epileptiker, cancerpatienter och de med samhällsfarliga smittsamma sjukdomar) ej får behandlas av människor som saknar giltig legitimation för dessa behandlingar”. Det är viktigt att vara medveten om att Svenska läkare inte ger några som helst kostråd som relaterar till modern forskning i t.ex. USA. Svenska cancerläkare ger inte behandling som står i relation till hela patienten utom enbart cancern i patienten. Framstående cancerläkare i andra länder rekommenderar t.ex. ökat intag av olika vitaminer, totalstopp av raffinerat socker, miskning eller totalstopp av kompakta proteiner som t.ex rött kött, totalstopp av intag av besprutningsmedel, ökning av intag av gröna och mörkgröna kål, och sallader m.m. I Sverige skrattar läkare, i sin okunskap och arrogans, åt kostråd för cancerpatienter. Det enda de föreskriver är att en cytostsatikabehandlad patient ska äta tillräckligt för att hålla vikten. Varför är vi då så stolta över denna svenska lagstiftning som faktiskt minskar chanserna för barn att få hjälp att öka sina chanser för överlevnad genom kost som stöder immunförsvaret. Att förringa kostens inverkan på vår hälsa, är att låtsas att vår mänskliga biologi inte är just biologisk, och elektrokemisk. Riskerna med att låtsas att det vi äter inte påverkar just kroppens kemi är otroligt stora och vi har nu dessutom lagstiftning som gör att barn inte har samma rätt att få vård som belyser hela deras sjukdomsbild och orsak.

  Jag har även läst en del på den andra länken du bifogade, What’s The Harm. Vad som står på denna websida är en rad halv-sanningar, och halv-sanningar är egentligen hela lögner. Ingenting på den websidan är relaterat till vad som finns att välja istället för det som denna sida har som tes att bevisa som farligt. Vad som här visas som fakta på hur farlig alternativ medicin är, ställs alltså inte i perspektiv mot det vi i väst kallar traditionell medicin.
  När de tex. behandlar frågan om vegetarianism hos barn, då finns ingent som visar hur sjukdoms och dödsbilden ser ut i de som inte är vegatarianer, det finns ingen statistik på hur den totala hälsan ser ut procentuellt inom olika kostvalsgrupper osv.
  I många av de fall som nämns skulle det kunna vara så att det inte rör om den alternativa behandling som ett absolut problem, utan felbahandling inom den alternativa medicinen. Detta är varken bevisat eller motbevisat, men inom traditionell medicin finns ett enormt stort antal människor som dör varje år av felbehandling.

  Jag föreslår att du börjar med att ”googla” på google.com (int google.se), sök på engelska. Prova sökord såsom: deaths related to medication, deaths related to medical errors.
  Du kan även läsa på:
  http://www.angelfire.com/az/sthurston/Leading_Cause_of_Death_in_the_US.html
  Men detta är bara en bråkdel av vad som finns tillgängligt. Du kanske dessutom hittar vetenskapliga forskningar som faktiskt har relaterat hur de olika behnadlingsmetoderna har fungerat i jämförelse med varandra och även i kombination med varandra. Det skulle var utomordentligt intressant.
  Om ditt intresse för människors hälsa och välmående är stort och genuint så kommer jag och dina läsare att kunna se fram emot hur du delar med dig av din ökade bildning.

  Jag har personlig erfarenhet av att både homeopatisk och annan icke traditionell medicin såsom kost, akupunktur, meditation och healing har fungerat lika bra eller i vissa fall bättre är traditionell medicin. Jag har blivit diagnosticerad av läkare, därefter fått recept utskrivet, men sedan skaffat mig en bredare kunskap och valt andra alternativ. Resultatet var många gånger 100% tillfredsställande och alltid utan biverkningar. Det är inte speciellt vanligt att traditionell medicin är både nära 100% tillfredsställande och det är ännu mer ovanligt att traditionell medicin är biverkningsfri.

  Vänligen,
  Emanuele

 2. Vem som helst som har någon slags intellektuell integritet motsätter sig pseudovetenskaplig villfarelser så som alternativmedicin.

  Varför skulle det över huvud taget krävas en ytterligare term för att beskriva botemedel? Varför är t.ex. homeopati bara inte en sub-kategori till medicin så som antibiotika?

  Om man nu är något så när intresserad av att förstå sig på hur och varför något fungerar så inser man ganska snabbt varför. ”Alternativ” är i praktiken ett samlingord för en massa odugligheter; de saknar evidens för verkan, är bevisat skadliga eller som i fallet med homeopati till och med saknar en plausibel förklaringsmodell.

  Det räcker egentligen så. Om homeopati skulle uppfylla de regler som krävs för ”vanlig” medicin så skulle de också accepteras. Då skulle det bli ”bara” medicin.

  Kan man inte acceptera det, ja då är man helt enkelt inte intresserad av att veta. Är man intresserad av att veta så betyder det ofrånkomligen att man kan tänka sig att snacka strunt och då är jag inte intresserad av att lyssna.

  Hoppas de där föräldrarna låses in på livstid.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *